fbpx
dinsdag 5 december 2023

Heilbot van de BBQ op CedarWood Plank met Zeeuwsche Zoute Puur

In onze nieuwste BBQ-set ontvang je naast Zeeuwsche Zoute Puur, en Zeeuwsche Zoute Gerookt ook een CedarWood Plank. Deze plank week je in water om vervolgens op de barbecue te gebruiken. Graag geven wij je wat extra inspiratie over hoe je deze plank kan gebruiken in combinatie met ons heerlijke zout. Vandaag bereiden wij een heilbot met Zeeuwsche Zoute Puur.

Tip: Ook zalm en makreel zijn heerlijk van de CedarWood Plank. 

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Leg de CedarWood Plank voor gebruik minimaal een uur onder water. Zo neemt het voldoende water op om niet meteen te verbranden wanneer je het op de barbecue legt.

Hak de tijm, peterselie en knoflook fijn. Meng dit vervolgens met Zeeuwsche Zoute Puur, Zeeuwsche Zoute Peper, cayennepeper en paprikakruiden. Het mengsel wat hiermee ontstaat bak je voor 1 minuut in warme olie in een koekenpan. De smaken en geuren komen dan goed los. Het is hier belangrijk om goed te blijven roeren. Na 1 minuut haal je het uit de pan en laat je het afkoelen in een bakje.

Leg de CedarWood Plank 10 minuten in het midden van het rooster op 180C voorverwarmde barbecue. Neem de plank uit de barbecue en leg de heilbotfilet op de plank. Verdeel hier het kruidenmengsel gelijkmatig overheen. Schuif de vis op de plank in de barbecue en laat afhankelijk van de dikte van de vis, ca. 25 minuten garen.

Verwarm ondertussen de zeekraal met een klontje boter of olie in een pan. Verhit het al roerend tot de zeekraal glazig ziet.

Serveer de vis op de plank en verdeel de zeekraal eromheen. Dit gerecht is heerlijk met zachte, luchtige aardappelpuree of geroosterde roseval aardappelen en gemengde salade met dun gesneden venkel.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij deze BBQ-set ook? Bestel het dan hier.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock – Fudio