fbpx
woensdag 24 augustus 2022

Groene Gazpacho met Zeeuwsche Zoute

Een goed gerecht om af te koelen tijdens de warme zomermaanden: groene gazpacho. Deze Spaanse koude soep is verfrissend, lekker en supermakkelijk om te maken. En natuurlijk mag de Zeeuwsche Zoute in dit recept niet ontbreken, voor net die extra smaakbeleving.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

10 minuten

Bereidingswijze

Voor dit recept heb je een blender nodig.

Pel de sjalot en knoflook en doe deze in de blender. Zorg ervoor dat dit goed klein gemalen is.

Snij de komkommer en appel in stukken, verwijder hierbij wel het klokhuis van de appel. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg dit nu samen met de spinazie in de blender.

Voeg ook 5 blaadjes basilicum en een scheut olijfolie toe. En breng op smaak met peper en Zeeuwsche Zoute Puur. Meng het geheel nu door tot het een gladde massa wordt.

Snij ondertussen de peper in kleine ringen en verwijder de pitten.

Doe de Gazpacho in feestelijke glazen en top het af met een blaadje basilicum en de rode peper. Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer verfrissende recepten? Probeer ook ons recept voor een Margarita met Zeeuwsche Zoute.

Heb je ook een lekker recept met Zeeuwsche Zoute? Deel het recept met ons op Instagram en wie weet delen we deze in onze volgende blog. Je kunt het recept ook per e-mail insturen via info@zeeuwschezoute.nl.

Credit header: iStock-lilechka75