fbpx
woensdag 22 Januari 2025

Gegrilde garnalen met peterselie-koriander-kardemom dip

Snel, simpel en heerlijk! Garnalen van de barbecue zijn altijd een succes. Het zoetige van de garnalen past perfect bij een krachtige, kruidige dip. In deze variant combineren we peterselie, koriander en als verrassende twist: kardemom. De Zeeuwsche Zoute Wakame geeft het geheel een extra zilte en nootachtige smaak. Ideaal als tapa op een gezellige tafel vol lekkers.

Personen

4

Niveau

Makkelijk

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

Marineer de garnalen met een eetlepel olijfolie, een scheutje citroensap, een snuf versgemalen zwarte peper en Zeeuwsche Zoute Wakame zout.

Hak daarna de peterselie en koriander fijn en doe in een keukenmachine (of voorzichtig met de hand).

Haal de zaden uit de kardemompeulen, hak deze fijn met een vijzel (of, als je dat niet hebt, desnoods met een mes) en doe dit samen met de rest van het citroensap, honing, zwarte peper en het wakame zout bij de peterselie en koriander in de keukenmachine. Voeg 4 el olijfolie toe en maal fijn, totdat je de consistentie van een dunne pesto hebt. 

Grill de garnalen circa 2-3 minuten per kant, totdat ze gaar zijn. Serveer de garnalen met nog een kneepje citroensap, wat extra Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper, een extra snuf Zeeuwsche Zoute Wakame en natuurlijk de dipsaus. 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credits header: © Zeeuwsche Zoute