donderdag 8 mei 2025

Gegrilde broccolini met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en citroen

De lente is hét seizoen om met lichte, frisse gerechten aan de slag te gaan. De dagen worden langer, de temperaturen aangenamer, en veel groenten zijn nu op hun best. Broccolini – een kruising tussen broccoli en aspergebroccoli – is een perfecte voorjaarsgroente: knapperig, smaakvol en snel te bereiden. In dit recept combineren we gegrilde broccolini met de diepe umamismaak van Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook, frisse citroen en Parmezaanse kaas. Een eenvoudig gerecht dat zowel als bijgerecht of lichte lunch kan worden geserveerd en dat het beste tot zijn recht komt als je het buiten op de grill of barbecue klaarmaakt.

Personen

2

Niveau

Makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de broccolini af en dep droog. Snijd eventueel harde onderkantjes weg.

  2. Meng de broccolini in een kom met de olijfolie en het zwarte knoflook zout.

  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur (of gebruik de barbecue).

  4. Grill de broccolini 4–5 minuten, draai regelmatig om tot de stelen beetgaar en licht geblakerd zijn.

  5. Leg de gegrilde broccolini op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi de citroenrasp eroverheen.

  6. Maak het gerecht af met Parmezaanse kaas en zwarte peper. Eet smakelijk!

Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.

Credit header: © iStock – Vladimir Mironov