fbpx
woensdag 28 september 2022

Garnalen met knoflook en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Soms heb je zin om uitgebreid te koken en soms heb je een drukke dag en kies je voor een lekkere snelle hap. De verleiding kan dan groot zijn om voor ongezonde opties te kiezen. Toch zijn er ook gezonde snacks die goed smaken. Vandaag hebben wij een gezond en lekker gerecht wat ook nog is snel te bereiden is. Garnalen met knoflook, peterselie en natuurlijk een vleugje Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

 

© iStock LauriPatterson

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

15 min

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Je begint met het schoonmaken van de garnalen. Verwijder daarna het schilletje van de knoflooktenen en plet ze met een hakmes. 

Doe de olijfolie in de pan en bak de geplette knoflook in de olijfolie.

Als de knoflook een bruine kleur krijgt zet het vuur dan hoger en doe de garnalen in de pan. 

In de tussentijd laat je de kruidenboter smelten. Dit komt later van pas bij het serveren van de snack.

Bak de garnalen in de knoflookolie tot ze een mooie roze kleur krijgen.

Voeg nu Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook toe Dit zorgt voor extra smaak aan de garnalen. Hierna zijn ze klaar om te serveren.

Hak nu de peterselie in kleine stukjes. Strooi dit over de garnalen. Giet als laatste de vloeibare kruidenboter over de garnalen met peterselie heen. Als dit gedaan is kan je gaan beginnen aan je overheerlijke snack. Ga dus lekker zitten en geniet van de overheerlijke garnalen.

Voor onze fans van garnalen hebben wij van Zeeuwsche Zoute ook nog een pasta met zongedroogde tomaat en garnalen. 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. of via onze Instagram en wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.

© iStock: Lauri Patterson