fbpx
woensdag 5 juni 2024

Flammkuchen met geitenkaas en Zeeuwsche Zoute Gerookt

Een heerlijk gerecht voor een warme dag of bij de borrel met een goed glas wijn erbij: flammkuchen. In dit recept maken wij het deeg voor de flammkuchen zelf en toppen wij het af met onze zoutvariant Zeeuwsche Zoute Gerookt. Dit geeft een lekkere en onverwachte twist aan dit gerecht. 

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

1 uur 20 minuten

Bereidingswijze

We starten met het maken van het deeg voor de flammkuchen. (Heb je weinig tijd, dan kan je natuurlijk ook kant-en-klare bodems in de supermarkt halen) Meng in een kom de bloem, Zeeuwsche Zoute Puur en gist door elkaar. Voeg dan al mixend het water en de olijfolie toe. Mixen kan je het best doen met deeghaken. Wanneer het deeg goed begint te vormen kan je overstappen op kneden met de hand. Kneed het deeg voor zo’n 5 minuten. Leg het deeg in een kom en dek deze af met folie. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.

Zet terwijl je wacht de ingrediënten voor de topping alvast klaar. Snij dus de rode ui alvast en zet de geitenkaas en zure room klaar. Na de 45 minuten verdeel je het deeg in 4 porties. Rol de stukjes deeg uit tot dunne plakken. Het moet dunner zijn dan een pizza.

Beleg de flammkuchen met zure room, ui en geitenkaas. Zet in de oven en laat 12 minuten op 240 graden Celsius garen. Als het eruit komt voeg je ook de spinazie, balsamico crème en Zeeuwsche Zoute Gerookt toe.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-larik_malasha