fbpx
zondag 1 december 2024

Eendenborstfilet met portsaus en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Pak deze kerst uit met heerlijke eendenborstfilet met portsaus. Serveer het op een bedje van pastinaakpuree met een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. De zoete smaak van de knoflook past heerlijk bij de portsaus en tilt daarmee het gerecht naar een hoger niveau. Maak jij deze topper deze kerst als hoofdgerecht? Laat het ons weten!

Personen

4

Niveau

Gemiddeld

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Pak de eendenborstfilets en maak kruislinkse inkepingen in de vetkant. Keer de filets om en voorzie de vleeskant met een royale snuf Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Verwarm dan een pan met de roomboter. Leg hier de eendenborstfilets in op de vetkant. Laat dit 10 minuten garen, zodat het vel mooi bruin wordt.

Start dan met de pastinaakpuree. Hiervoor schil je de pastinaak, snijd je deze in blokjes en doe je de blokjes in een pan. Doe hier de melk, room, knoflook, 1 laurierblad, Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper bij. Laat dit geheel voor 15 minuten zachtjes koken.

Snijd dan de venkel in plakken en bak deze gaar in een schone pan.

Wanneer de eend gaar is, leg je deze in aluminiumfolie en laat je ze 10 minuten rusten. Doe een scheutje water in de pan waar de eend in is gegaard en voeg hier mosterd en bramenjam aan toe. Meng vervolgens bouillon, kruidnagel en 1 laurierblad door het mengsel. Voeg als laatst de port toe en laat het mengsel indikken tot de gewenste consistentie. Breng eventueel op smaak met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook.

Voor de pastinaakpuree blend je alle ingrediënten uit de pan, behalve het laurierblad. Voeg eventueel nog wat extra melk toe voor een extra zachte puree.

Als laatste stap haal je de eendenborst uit het aluminiumfolie en snijd je het in plakken.

Maak het bord mooi op met de puree, venkel en eendenborst. Giet de portsaus erover en garneer met een takje rozemarijn. Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credits header: © iStock – gheckophotos