fbpx
dinsdag 11 mei 2021

Desperita cocktail met Zeeuwsche Zoute

Om je goed voor te bereiden op de warme lentedagen die er aan gaan komen, hebben wij alvast dé perfecte verfrissende cocktail voor je. Het is een variant op de klassieke maar oh zo lekkere Margarita: de Desperita! Deze cocktail is zoet, zuur en licht bitter door de Desperados die op z’n kop in het glas wordt gezet. Voeg Zeeuwsche Zoute Puur toe aan de rand van je glas en de Desperita is klaar!

Fotocredit: iStock – Etorres69

Fotocredit: iStock - Etorres69

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Zeeuwsche Zoute randje

Snijd de limoenen door midden en pers 7 helften uit. Snijd van de laatste helft alvast 4 dunne plakjes ter decoratie. Met de overgebleven limoen ga je langs de rand van de cocktailglazen, dit fungeert als een soort lijm. Leg wat Zeeuwsche Zoute Puur op een bord en dip hier de rand van de glazen in, zo ontstaat er een mooi zoutrandje op het glas.

De truc

Voeg de tequila, triple sec en ijsklontjes toe aan de limoensap, mix het geheel door elkaar met een cocktailshaker of een garde. Vul vier cocktailglazen voor 2/3, maak hierbij gebruik van een zeefje zodat je het ijs niet mee schenkt. Nu komt de truc van deze cocktail, de Desperado. Open een flesje Desperado, houd deze in de ene hand, met je andere hand pak je een cocktail glas. Kantel zowel het glas als het biertje zo schuin mogelijk en draai in een vloeiende beweging het flesje op z’n kop in de cocktail. Draai het glas weer recht, het flesje blijft nu in het glas staan.

Schuif het plakje limoen over de rand, voeg eventueel een rietje toe en genieten maar!

Houd je meer van de klassieke cocktail? Probeer dan eens de Margarita met Zeeuwsche Zoute.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.