fbpx
woensdag 17 april 2024

Croissant met zalm van de BBQ met Zeeuwsche Zoute Puur

Vuur Lab deelde een heerlijk zomers gerecht met ons waar zij gebruik maakten van ons zout! Het is zalm van de barbecue wat je gaart op een rookplankje op de barbecue. De zalm is vooraf gekruid met Zeeuwsche Zoute Puur en vis-a-vis kruiden. Voor alle barbecue-benodigdheden kan je terecht op de webshop van Vuur Lab

Personen

4

Niveau

Makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Leg als eerst het rookplankje in de week. Dit moet minimaal een half uur tot een uur.

Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt.

Verwarm dan het rookplankje voor op de barbecue. Doe dit voor een paar minuten op 150 graden Celsius. Terwijl het plankje warm wordt snijd je de citroen in dikke plakken en bereid je de zalm voor. Doe dit door de moten ruim te bestrooien met Zeeuwsche Zoute Puur en vis-a-vis kruiden. Wanneer de plankjes warm zijn haal je ze van de barbecue, leg je de zalm erop en bedenk je elke moot met 2 plakken citroen.

Zet de plankjes dan op de barbecue en gaar de zalm voor ongeveer 20 minuten. Blijf er wel goed bij om te kijken of het bij jouw barbecue niet toevallig sneller gaar is dan bij ons.

Gedurende de 20 minuten dat de zalm aan het garen is maak je de croissantjes alvast klaar. Snijd ze open en bedek de onderkant met mayonaise en een paar blaadjes spinazie. Is de zalm gaar? Dan haal je de plankjes van de barbecue en verdeel je de zalm over de croissants. Als laatst snijd je de eieren. Leg een aantal plakjes als bovenste laag op de zalm. Top eventueel nog af met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper.

Deze foto en dit recept zijn met ons gedeeld door @vuur_lab.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: @vuur_lab