fbpx
dinsdag 24 augustus 2021

Chocolate Chip Cookies met zeezout

Ook zoete gerechten kun je afmaken met een snufje zout. Deze week hebben wij een recept voor chocolate chip cookies met Zeeuwsche Zoute Puur! Benieuwd hoe dit smaakt? Volg het recept en kom er zelf achter!

Fotocredit header: iStock – NightandDayImages

Personen

20

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten bereiden + 12 minuten in de oven

Bereidingswijze

Haal van tevoren de boter, de melk en het ei uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komen.

Doe de suiker en de boter in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei toe en mix deze goed door het mengsel. Mix in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout door elkaar. Voeg in delen het bloemmengsel door het botermengsel, als laatste voeg je de melk toe. Mix het geheel tot een gladde massa en meng de chocolate chips door het mengsel.

Het deeg is nu vrij plakkerig. Wanneer je het een uur laat rusten in de koelkast is het makkelijker om de koekjes te vormen. Verwarm ondertussen de over voor op 180°C en breek de witte chocoladereep in stukjes.

Nu ga je de koeken vormen. Draai van een stukje deeg een balletje tussen je handen, duw nu een stukje witte chocolade in het balletje en leg deze op een bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de deegballetjes, tijdens het bakken lopen de koeken namelijk flink uit.

Bak de koeken in 12 tot 14 minuten gaar op 180°C. Strooi er als laatste Zeeuwsche Zoute Puur overheen voor de extra bite. Smullen maar!

Tip: warm zijn de koeken het lekkerste!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten met Zeeuwsche Zoute? Probeer ons recept voor Espresso Martini met zeezout.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug.