fbpx
woensdag 27 december 2023

Champagnetaart met Zeeuwsche Zoute Puur

Champagne hoort bij het inluiden van het nieuwe jaar en voor ons foodies niet alleen bij het  proosten om middernacht. Wij verwerken deze lekkere bubbel ook in baksels zoals deze champagnetaart. Naast dat het heerlijk smaakt krijgt het oog ook wat, want het ziet er spectaculair uit. Maak deze taart wel van tevoren, want het moet een uur opstijven in de koelkast. Wij verwerken in deze taart Zeeuwsche Zoute Puur

Champagnetaart met Zeeuwsche Zoute | iStock – porosolka

Personen

8

Niveau

makkelijk

Tijd

90 minuten

Bereidingswijze

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius en het invetten van 2 springvormen. Doe dit door het in te smeren met boter en vervolgens te bestuiven met zelfrijzend bakmeel.

Maak dan het beslag voor de cake door de boter en suiker met elkaar te mengen. Wanneer het luchtig is voeg je het vanille-extract en de eieren toe. Meng goed. Als laatst voeg je hier twee lepels zelfrijzend bakmeel aan toe, zodat het niet gaat schiften.

Zeef vervolgens de rest van het zelfrijzend bakmeel, voeg hier een snuf Zeeuwsche Zoute Puur aan toe en spatel dit door het botermengel dat we bij de vorige stap gemaakt hebben. Klop vervolgens de melk door het beslag.

Verdeel het beslag gelijkmatig over de ingevette springvormen en bak deze in 30-35 minuten in de oven gaar. Laat de cakes afkoelen. Eerst in de vorm voor 10 minuten en vervolgens op een rooster. Laat het ten minste 20 minuten staan voordat je verder gaat met dit recept.

Maak dan de botercrème klaar. Dit doe je door de suiker en 4 el water in een kleine pan met dikke bodem te verwarmen. Zorg dat het vuur laag staat tot de suiker volledig opgenomen is. Breng het dan aan de kook tot 110 graden Celsius (hier kan je eventueel een suikerthermometer voor gebruiken). Bij 110 graden Celsius haal je het direct van het vuur.

Klop de eierdooiers en voeg al mixend het suikermengsel beetje bij beetje toe tot er een dik mengsel is ontstaan. Klop dan geleidelijk de boter en champagne erdoor en je hebt de botercrème.

Snijd de cake die je onderaan wil gebruiken recht af aan de bovenkant. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met een broodmes. Bestrijk deze cake dik met de botercrème. Plaats hier de tweede cake op. Bestrijk de buiten kant van de taart ook met botercrème. Heb je over? Doe dit dan in een spuitzak en maak vrolijke toefjes op de cake. Het is ook leuk om de taart te versieren met amandelschaafsel.

Zet de cake 1 uur in de koelkast om volledig op te stijven en laat dan het feest maar beginnen. Maak oudjaarsavond compleet met oliebollen naar ons recept met cranberries en Zeeuwsche Zoute Puur.

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock – porosolka