fbpx
woensdag 19 juni 2024

Bloemkool steak met Zeeuwsche Zoute Chili

Tijd voor een recept met onze nieuwste zoutvariant: Zeeuwsche Zoute Chili! Wat dacht je van deze heerlijke bloemkool steak. Uit de oven of van de barbecue, het is beide even lekker. Wij maken ‘m hier in de oven. De chili geeft de bloemkool een lekkere kick en het zout versterkt de al aanwezige smaken. Een top combinatie als je het ons vraagt. 

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

50 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op de grillstand. Dit kan op 200 graden Celsius.

Maak dan de bloemkool klaar voor de oven. Haal de grote bladeren eraf en snij 4 plakken van ongeveer 4-5 centimeter. De rest van de bloemkool en afgebrokkelde stukjes gebruik je straks voor een saus. Leg de ‘rest-bloemkool’ alvast in de oven. Je wil dat ze flink bruin zijn wanneer we ze gaan gebruiken. In totaal moeten ze zo’n half uur in de oven staan, maar hou ook goed de kleur in de gaten.

Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat. Vet de plakken in met olijfolie en breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper, Zeeuwsche Zoute Chili, paprikapoeder en uienpoeder. Zorg dat beide kanten olijfolie en kruiden hebben.

Haal de rest-bloemkool uit de oven en zet de steaks voor 10 minuten onder de grill met aluminiumfolie eroverheen. Hierna haal je de aluminium eraf en laat je ze nog 10 minuten doorgaren onder de grill.

De rest-bloemkool doe je in een blender met een scheut volle melk (naar eigen inzicht toevoegen tot de saus de gewenste dikte heeft) en boter. Breng op smaak met Zeeuwsche Zoute Peper en Zeeuwsche Zoute Puur. Warm nog even door en je bent klaar om de saus te serveren.

Wanneer je het bord opmaakt doe je daar eerst een flinke lepel van de saus op, dan leg je de steak erop. Maak eventueel af door nog een klein beetje Zeeuwsche Zoute Chili over de steak te strooien.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-Richard Stonehouse