fbpx
donderdag 2 februari 2023

Beef Tataki met Zeeuwsche Zoute Wakame

Zout met wakame in combinatie met vlees? Het lijkt vreemd, maar is juist een supergoede en smakelijke combinatie! Door onze Zeeuwsche Zoute Wakame krijgt de ossenhaas een bijna nootachtige smaak. Een heerlijk voorgerecht dat binnen 40 minuten op tafel staat!

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

45 minuten

Bereidingswijze

Meng de sojasaus, rijstazijn, limoensap, gembersiroop, gember en limoenzest door elkaar. Zet een kommet koud water klaar en doe twee diepvrieszakjes over elkaar. Hierin koel je de ossenhaas straks snel terug, zodat de garing stopt.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Het is de bedoeling dat de ossenhaas alleen aan de buitenkant aangebraden wordt, maar niet naar binnen gaart. Schroei de ossenhaas kort aan alle kanten bruin en laat in het dubbele zakje kort afkoelen in het koude water. Voeg hierna de marinade toe in de zak. Sluit luchtdicht af en laat marineren in de koelkast voor tenminste 4 uur.

Bak de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Snijd de bosuitjes schuin in lange, dunne ringen. Haal de ossenhaas uit de koelkast en snijd in dunne plakjes. Leg deze mooi neer op een bord en bestrooi met Zeeuwsche Zoute Wakame, de sesamzaadjes en bosuitjes. Serveer met wasabimayonaise. Eet smakelijk!

Benieuwd naar een ander lekker voorgerecht? Probeer deze blini’s met zalm eens!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit: Istock – Larisa Blinova