Zeewier Crisps met Zeeuwsche Zoute | Zeeuwsche Zoute

Zeewier Crisps met Zeeuwsche Zoute

Steeds vaker zien wij gezonde versies van chips voorbij komen, die je zelf kunt maken; crisps. Deze keer hebben wij een recept voor je van crisps gemaakt van zeewier! Wij zijn zelf de zeewier gaan plukken (dit kun je zien op onze Instagram), maar je kunt het ook in de winkel kopen. Moeilijk is het niet, en in iets minder dan een uur kun je genieten van je zelfgemaakt zeewier chips met de heerlijke pure smaak van Zeeuwsche Zoute.

Personen

6

Niveau

makkelijk

Tijd

50 min.

Bereidingswijze

  • Was de zee-eik. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de zee-eik voor ongeveer 15 minuten.
  • Giet al het water af. Er mag aanhangend vocht achterblijven.
  • Voeg de koriander, sojasaus en appeldiksap toe aan het wier en verwarm tot het mengsel is ingedikt. Roer het geheel regelmatig en zorg er voor dat het niet aanbrand. Haal dan de pan van het vuur.
  • Meng de olijfolie en het sesamzaad erdoor.
  • Leg het zeewier op een bakblik en rooster het voor 15 tot 20 minuten in de oven op 150°C. Het wier moet knapperig worden, maar niet verbranden. Zorg ervoor dat het sesamzaad licht van kleur blijft.
  • Bestrooi met wat cayennepeper en een snufje Zeeuwsche Zoute.

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.