Wil jij jouw familie of vrienden laten genieten van een restaurantwaardig voorgerecht? Waag je dan aan dit bijzondere Zeeuwse mossels recept met Zeeuwsche Zoute Gerookt van niemand minder dan de Zeeuwse chef-kok Kees Visser, executive chef van Restaurant Cristó in Hotel Mondragon en eigenaar van Kees Visser Food.
Zo wordt de Zeeuwse mossel een culinair hoogstandje waarmee jij jouw tafelgasten kan imponeren met je kookkunsten! Houd er rekening mee dat het recept vooral lang in de oven moet, en niet per se veel tijd in de keuken vergt.
Ook goed om te weten: het zout dat je gebruikt voor de bereiding in de oven kan je op een later moment opnieuw gebruiken in andere gerechten!
4
professioneel
4 uur
Terwijl je de knolselderij klaarmaakt in de oven kan je alvast aan de slag met de kerrie-olie. Hiervoor doe je 10 gram kerrie en 3 dl olijfolie in een pan. Zet deze op laag vuur gedurende een half uur en laat de kerrie gedurende deze tijd in de olijfolie trekken. Zeef de olie vervolgens en laat deze afkoelen voor gebruik.
Meng voor de crème 1,5 gram Zeeuwsche Zoute Gerookt, 60 gram eiwit en de yoghurt met een staafmixer. Meng nu al mixend de kerrie-olie erdoor zodat er een mooie dikke crème ontstaat.
Zet 4 borden klaar en dresseer de mosselen en knolselderijplakken zoals op de foto te zien is. Let op! Voor dit recept gebruik je vooraf gestoomde mosselen. Tip: deze kan je kant-en-klaar bij Fish Tales bestellen. Besprenkel het geheel met (ongeveer 1 dl) olijfolie en in totaal 2 gram Zeeuwsche Zoute Gerookt. Leg de crème op een mooie manier op het bord zodat het er restaurantwaardig uitziet. Maak het gerecht af met de worteluitlopers en eventueel eetbare bloemen of watercress.
Bon appetit!
Heb jij een lekker recept met Zeeuwsche Zoute dat de rest van de wereld ook moet kennen? Stuur deze dan in via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet vind je jouw recept terug op onze blog!