fbpx
zaterdag 19 december 2020

Zeeuwse Kokkels | Recept van chef-kok Kees Visser

Wie dit gerecht ziet zal spontaan beginnen te watertanden; wat een plaatje om te zien! Voor wie denkt dat restaurantwaardige gerechtjes ingewikkeld zijn om te maken hebben we goed nieuws. Want met dit recept samengesteld door Kees Visser, executive chef van restaurant Cristó in hotel Mondragon (Zierikzee) en eigenaar van Kees Visser Food, sta je slechts een half uur in de keuken. Reken maar dat je hiermee hoge ogen gaat gooien tijdens een avondje uitgebreid tafelen. 

Wil je zeker zijn van de beste kwaliteit kokkels? Bestel deze dan via Fish Tales, een onderneming waar duurzame visserij hoog in het vaandel staat. Wat je op je bord krijgt is dus eerlijk gevangen. En misschien nog fijner: de kokkels zijn al gestoomd, dus over die bereiding hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken! En geloof ons: de rest van de bereiding valt ook reuze mee.

Foto van recept Zeeuwse kokkels met Zeeuwsche Zoute | Recept door Kees Visser

Personen

4

Niveau

gemiddeld

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Aan de slag –  begin met het filodeeg

  • Snijd 1 plak filodeeg in vierkantjes en frituur deze goudbruin op 180 graden. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapier en zout ze na met Zeeuwsche Zoute Puur.

Ga vervolgens verder met de kokkels en crème

  • Dresseer de kokkels op het bord zoals op de foto.
  • Meng voor de marinade voor de kokkels het limoensap, 1 gram Zeeuwsche Zoute Puur, de winterwortel, lente-ui en komkommer door elkaar. Dresseer dit over de kokkels.
  • Laat dit nu minimaal 15 minuten marineren op het bord.
  • Meng voor de crème 1 gram Zeeuwsche Zoute Puur, 1,5 gram Zeeuwsche Zoute Gerookt, het eiwit en de yoghurt met een staafmixer. Als dit een glad geheel is voeg je al mixend de zonnebloemolie toe zodat er een mooie dikke crème ontstaat.
  • Doe deze crème in een spuitzak met kleine mond en spuit in de lege kant van de kokkels kleine dotjes van de Zeeuwsche Zoute crème.
  • Maak het gerecht af met eetbare bloemen en/of tuinkers en steek stukjes van het filodeeg in de dotjes crème.

Klaar is Kees! Een kind kan de was doen. Rest ons alleen nog te zeggen: smaekelik! (Eet smakelijk in het Zeeuws)

Heb jij een lekker recept met Zeeuwsche Zoute dat de rest van de wereld ook moet kennen? Stuur deze dan in via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet vind je jouw recept terug op onze blog!