Koewacht is een gezellig dorpje pal op de Nederlands-Belgische grens. Sterker nog: parkeer je de auto aan de overkant van de straat, dan staat ’ie half in Nederland en half in België. Bij restaurant ’t Vlasbloemeken draait alles om het mooiste van zee, vee en veld. Hier schuif je aan voor moderne Nederlandse gerechten, bereid door chef Eric van Bochove en zijn team. En nu ligt ons Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zeekraal daar gewoon op tafel. Gasten krijgen er zelfs uitleg bij hoe ons zout de smaken versterkt, precies zoals we het graag zien. Niet alleen een smaakmaker, maar ook een verhaal om te delen.
De naam verwijst naar de rijke vlasgeschiedenis van het dorp. Het pand waarin het restaurant zit, heeft door de jaren heen van alles meegemaakt: van dansschool en hotel tot douanekantoor. Vandaag de dag staat alles in het teken van verfijnd dineren. Eric en Bianca hebben er sinds 2005 hun ziel in gestopt, en dat merk je aan alles. In 2012 werden ze bekroond met een Michelinster, die ze nog altijd met trots dragen.
Voor ons is het natuurlijk bijzonder dat Zeeuwsche Zoute op een sterrentafel ligt. Ben je in de buurt? De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen, met plekken als de Verbeke Foundation in Stekene of het natuurgebied Heidebos vlakbij. Daarna schuif je aan bij ’t Vlasbloemeken en proef je zelf hoe een snufje Zeeuwsche Zoute een sterrenmaaltijd compleet maakt.
Restaurant ’t Vlasbloemeken
Nieuwstraat 8
4576 AL Koewacht
Openingstijden
Woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur
Maandag en dinsdag gesloten
Ben jij nu ook enthousiast geworden over en heb jij een idee of initiatief (een complimentje mag natuurlijk ook altijd). Je weet ons te vinden via info@zeeuwschezoute.nl. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.