fbpx
dinsdag 20 september 2022

Zeeuwsche Zoute nu ook op jouw borrelplank met Cishew

Cishew in Zeeland

Cishew en Zeeuwsche Zoute werken samen! Ons zout is nu te vinden op de heerlijke cashewnoten van Cishew. Cishew heeft zichzelf de opdracht gegeven om de productie van en handel in noten eerlijker te maken. Daarom komen alle cashewnoten uit Ivoorkust waar eerlijke contracten met de lokale boeren zijn afgesloten. Daarbij maakt Cishew ook een puur product, zij gebruiken enkel de ingrediënten die nodig zijn. Precies wat wij bij Zeeuwsche zoute ook doen. 

Het resultaat is een heerlijke Cishew variant genaamd ‘Zeeuws Zeezout’. Onze Zeeuwsche Zoute geeft met de grove korrel een kleine zoutexplosie in je mond, waardoor je met minder zout wel een intense smaak beleeft. Doordat de cashewnoten slow roasted zijn, hebben zij een heerlijke bite.

Wat de samenwerking bijzonder maakt is het feit dat Cishew en Zeeuwsche Zoute beide staan voor een zo duurzaam mogelijk productieproces. Zo leggen de ingrediënten en producten zo weinig mogelijk kilometers af en wordt er continu gewerkt aan het (nog) duurzamer maken van het productieproces.

Hoe wordt Cishew gemaakt?

Het volledige proces van het groeien en produceren van de cashewnoten gebeurt in Ivoorkust. Dit is bijzonder, omdat andere merken voor de verschillende stappen in het productieproces de nootjes verschepen naar andere plekken in de wereld. Cishew heeft ervoor gekozen dat op één locatie te houden om meer positieve impact te kunnen maken. Op het gebied van financiële zekerheid voor de lokale bevolking. Zij werken tegen een eerlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden in de productie en tussen de Kasjoebomen. 

Ook op het gebied van het klimaat maakt Cishew impact. Zij laten de nootjes zo min mogelijk kilometers afleggen. De kilometers die toch echt afgelegd moeten worden, worden CO2 gecompenseerd via het Goodshipping programma. Wanneer de nootjes in Almelo aankomen, worden de cashewnoten met de raw-coating methode van hun smaak voorzien. Al met al is dit een eerlijk en heerlijk product; fairly traded, fairly treated. 

Winnen

Wil jij deze lekkere nootjes van Cishew besprenkeld met Zeeuwsche Zoute ook wel eens proeven? Wij verloten een potje tussen de mensen die in deze maand (september 2022) een bestelling plaatsen in onze webshop. De winnaar wordt in oktober bekend gemaakt en zal het potje opgestuurd krijgen via de post. 

Meer kans maak je door ook mee te doen met de winactie op onze social media kanalen. 

Wil je meer weten over Cishew of wil je Cishew – Zeeuws Zeezout bestellen? Ga dan naar de Cishewshop.