fbpx
vrijdag 7 oktober 2022

Zeeuwsche Zoute is Streekproducent van het Jaar 2022

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat, winnaar Christian Clerx van Zeeuwsche Zout en Robert Zonnevylle, voorzitter van stichting Zeker Zeeuws.

De afgelopen weken kon er weer worden gestemd voor de verkiezing Streekproducent van het Jaar van Zeker Zeeuws. Tijdens de verkiezing streden maar liefst 126 streekproducenten uit Zeeland om de titel. Gisteravond was de spannende ontknoping en kwamen wij van Zeeuwsche Zoute als winnaar uit de bus!

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat reikte de prijs uit aan initiatiefnemer Christian Clerx met de volgende woorden:

“Té lekker zout voor élke gelegenheid. Het ideale cadeau voor een housewarming. Zeeuws topproduct voor in mijn Limburgse keuken. Nu hoef ik nooit meer buitenlands zout te kopen. Streekproducent Zoutziederij Zeeuwsche Zoute mag daarom de titel ‘Streekproducent van het Jaar 2022’ een jaar lang uitdragen.”

Het Zeker Zeeuws-keurmerk vind je terug op streekproducten die geteeld, gekweekt en geproduceerd worden in Zeeland. Aan de verkiezing deden dus veel verschillende ondernemers mee. Denk bijvoorbeeld aan boeren, tuinders, bakkers, bierbrouwers en wijnmakers.

De avond was dus ook vooral een feest waarbij al het moois dat Zeeland te bieden heeft centraal stond.

En aan alle stemmers: bedankt voor jullie steun!

Op de foto: Gedeputeerde Jo-Annes de Bat, winnaar Christian Clerx van Zeeuwsche Zoute en Robert Zonnevylle, voorzitter van stichting Zeker Zeeuws.