fbpx
dinsdag 7 november 2023

Zeeuwsche Zoute in Pepersaus van de Pepertempel

In het Zeeuwse Hulst heeft Eric Pollet een kas waarin hij zelf pepers verbouwt. Hiermee maakt hij verschillende zoete, milde en zeer hete pepersauzen en sambal. Zijn geheime ingrediënt… Zeeuwsche Zoute. 

Eric is in 2015 begonnen met de Pepertempel. In de afgelopen zomer zijn verschillende sauzen ontwikkeld waar ook Zeeuwsche Zoute in verwerkt is. Zo vind je Zeeuwsche Zoute Puur in de Smokey Khursani, Yellow Poison en Green Princess.

De Smokey Khursami heeft een rokerige en fruitige smaak en is redelijk pittig. De Yellow Poison is heel pittig en heeft een frisse citrussmaak. Dan als laatst is de Green Princess een pittige, gefermenteerde pepersaus met een volle, rijke en kruidige smaak. Deze is ondanks het toevoegen van de pepers ‘Bahamian Goat’ en ‘Naga Jolokia’ niet extreem pittig.

Wil jij weten hoe Eric de pepersauzen maakt? Bekijk de nieuwste reel op ons Instagram account