fbpx
woensdag 18 december 2024

Zalmspiesjes van de barbecue met een frisse dipsaus

Deze zalmspiesjes staan zo op tafel en hebben een verrassende touch door het gebruik van gemberpoeder en Zeeuwsche Zoute Zeekraal. De zeekraal wordt, net als het zout van Zeeuwsche Zoute, gewonnen in Zeeland. De dipsaus is romig, zout, een klein beetje pittig door het gemberpoeder, fris door de citroen en zoet door de honing. Het hele smakenpalet komt aan bod!

Leuk als bijgerecht bij een barbecue-avond met vrienden, of maak een flinke schaal met deze spiesjes en deel ze uit als hapjes als er iets te vieren valt. En als je niet van plan bent om de barbecue aan te steken, dan maak je ze uiteraard net zo makkelijk in de grillpan. 

Personen

4

Niveau

Makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

Snijd de zalm in blokjes. Maak een marinade door de helft van een citroen uit te persen en te mengen met honing, olijfolie, gemberpoeder, Zeeuwsche Zoute Zeekraal en een flinke snuf versgemalen Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Leg de zalmblokjes in de marinade en laat ze even staan.

Meng de mayonaise, crème fraîche, gemberpoeder, honing, het sap van nog een halve citroen, zout en peper goed door elkaar.

Leg de houten prikkers eventueel in een bakje water, zodat ze straks niet verbranden op de barbecue. Snijd de overige halve citroen in dunne plakjes. Rijg de gemarineerde zalmblokjes aan de prikkers en steek hier en daar een plakje citroen tussen de zalm.

Bak de spiesjes een paar minuten per kant, totdat de zalm gaar is, maar let erop dat de zalm niet te droog wordt. Hoe heter je barbecue, des te sneller gaart de zalm dus houd het goed in de gaten.  Serveer eventueel met wat verse dille of peterselie. Strooi nog wat extra Zeeuwsche Zout zeekraal en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper over de spiesjes zodra ze op een bord liggen en serveer met de dipsaus. 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credits header: © Zeeuwsche Zoute