fbpx
dinsdag 6 oktober 2020

World Egg Day | Eggs Benedict met Zeeuwsche Zoute

Op 9 oktober is het World Egg Day en wat is er nu lekkerder dan een vers gekookt eitje met… Je raadt het al… Zeeuwsche Zoute? Niets, toch? Daarom vandaag een heerlijk recept waarbij een eitje samen met zout centraal staat: Eggs Benedict met gerookte zalm en hollandaisesaus. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Ga jij komende vrijdag lekker uitgebreid ontbijten met dit recept? Wij in ieder geval wel!

Personen

2

Niveau

gemiddeld

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Eggs Benedict maak je officieel met gepocheerde eieren, maar dat vinden wij zelf altijd een grote uitdaging. Bovendien zijn gekookte eitjes net zo lekker en dus hebben wij dit recept geschreven met gekookte eieren. Voel je vrij om alsnog de eieren te pocheren natuurlijk!

Eieren koken 

Begin met het koken van de 4 eieren. Doe deze daarvoor in een pan met water en een scheutje azijn. Zodra het water kookt, zet je de kookwekker op 3 tot 4 minuten om ze zachtgekookt te krijgen. Laat de eieren schrikken onder ijskoud water. Haal ze uit het water en zet opzij. 

Broodjes voorbereiden

Bak ondertussen de spinazie in een pan met een beetje olijfolie kort aan (het moet geslonken zijn). Ga vervolgens met de bagels aan de slag. Snijd deze door midden (indien nodig: warm ze nog even op in de broodrooster of oven) en beleg beide kanten met de spinazie en de gerookte zalm. 

Hollandaisesaus

Het meest ingewikkelde gedeelte van dit recept is de hollaindaisesaus. Breng hiervoor een pan met water waar een beslagkom net in past aan de kook (de kom moet boven het water hangen). Doe vervolgens de 2 eierdooiers in de kom samen met azijn en witte wijn. Verwarm de kom au bain-marie en klop het geheel luchtig (met een mixer). Voeg vervolgens langzaam de gesmolten boter toe en klop het tot een geheel. Voeg als laatste Zeeuwsche Zoute Puur en zwarte peper toe. 

Afmaken

Pel de eitjes en leg deze op de belegde bagelhelften. Bestrooi deze licht met een snufje Zeeuwsche Zoute. Giet over het geheel de romige hollandaisesaus. Strooi de verse peterselie eroverheen en maak af met een klein takje peterselie.  

Wie ga jij op 9 oktober verrassen met dit heerlijke recept? 

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!