fbpx
donderdag 18 maart 2021

VIZ markt Haarlem | Verkooppunt Zeeuwsche Zoute

Het is weer tijd om een van onze verkooppunten uit te lichten. Vandaag is het de beurt aan VIZ markt. De winkel is te vinden op steenworp afstand van het station aan de Ostadestraat 16 in Haarlem. In 2018 zagen ze het levenslicht, namelijk een kans om een totaalconcept neer te zetten voor de echte visliefhebber. Naast het ruime assortiment verkopen zij ook, onze eigen Zeeuwsche Zoute.

Bij VIZ doen ze alles net even anders, net even een andere presentatie en net even een ander assortiment dan de standaard viswinkel. Zij houden zich bezig met duurzaamheid en verantwoorde visserij, ze vinden het namelijk belangrijk om te weten waar het product vandaan komt. Wat ze ook belangrijk vinden is om te weten waar het product naartoe gaat. Oftewel, wat ga je ermee doen en wat kun je ermee doen. 

Dry-aged vis van VIZmarkt in Haarlem

Wat zij zelf met de vis doen is een primeur in Nederland, ze zijn de eerste viswinkel met dry-aged vis.
Dry-aged vlees is een bekende manier van garen bij vleesproducten, maar VIZ zag de kans om dit in Nederland ook bij vis te introduceren. Dry-aging is het rijpen onder de ideale omstandigheden. Op de juiste temperatuur en met de perfecte luchtvochtigheid laten zij de vis aan de graat verder rijpen. Ze doen dit onder andere bij Schotse Zalm en wilde Zeebaars. Door de vis 7 tot 10 dagen te laten rijpen behalen ze een unieke kwaliteit. Voor het inspirerende verhaal van de keuze voor dry-aged vis kun je de website van VIZ raadplegen.

Naast het uitgebreide en unieke visassortiment focussen zij ook op een mooi gevarieerd aanbod van oesters uit Nederland, Frankrijk en Ierland. Van Fines Claires en Creuses tot de meest bijzondere speciale en platte oesters. Dus ook voor de oesterslurpers onder ons biedt VIZ meerdere lekkere opties.

Het is zeker de moeite waard om een bezoek aan VIZ te brengen. Alleen al het proeven van de dry-aged vis is een unieke ervaring. En onze Zeeuwsche Zoute maakt deze smaaksensatie natuurlijk helemaal af!

VIZ markt
Ostadestraat 16
2023 XA Haarlem

Benieuwd of Zeeuwsche Zoute verkrijgbaar is in jouw omgeving? Bekijk dan het overzicht van verkooppunten