dinsdag 21 juli 2020
Verse zeewiersoep
Maak vandaag nog deze heerlijke verse zeewiersoep. Het proces is ontzettend makkelijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen omdat de zeewier een behoorlijke tijd moet trekken, en je moet er bij blijven, want het mag absoluut niet koken. Veel plezier met het maken van dit recept!
Bereidingswijze
- Was de zeewier en maak het goed schoon
- Snijd de ui (met schil), bleekselderij en het groene gedeelte van de prei in grove stukken en fruit dit in de sesamolie
- Voeg zeewier, water, koriander (eerst met vijzel kneuzen) en de kaneel toe
- laat dit 30 à 45 minuten trekken op laag vuur, dus, heel belangrijk niet koken.
- Snijd de rest van de prei, de bleekselderij en de paprika fijn
Afwerking:
- Zeef de bouillon en breng op smaak met het pure zeezout van Zeeuwsche Zoute, citroensap en tamari
- Gebruik een deel van het zeewier als garnering, maar gooi het overige zeewier en de getrokken groenten weg
- Snijd dunne reepjes van het overgebleven zeewier
- Doe de garnituur (prei, bleekselderij, paprika en stukjes wier) in warme soepkommen en schenk de hete bouillon eroverheen.
Et voila! Ga je deze zeewiersoep zelf maken? Laat het ons weten via Instagram (@zeeuwschezoute)!