Er gaat niets boven zelf Tuna Tataki maken. Het liefst natuurlijk met verse tonijnsteak van sashimi-kwaliteit. Dit heerlijke gerecht kun je serveren als voorafje, maar het is ook ideaal als gezonde lunch. Combineer de tonijn met avocado, een frisse marinade en wat zeewiersalade. Het is snel te bereiden, superlekker en ziet er ook nog eens fancy uit. En de finishing touch? Een snufje Zeeuwsche Zoute Wakame dat je Tuna Tataki precies die extra umami-smaak geeft.
2
Makkelijk
15 minuten
Even marineren
Meng de sojasaus, sesamolie, limoensap en wat geraspte gember in een kommetje. Leg de tonijn erin en laat ‘m zo’n 10 minuten lekker intrekken op kamertemperatuur.
Kort schroeien
Haal de tonijn uit de marinade, dep ‘m droog en rol door het sesamzaad. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur en schroei de tonijn rondom kort aan. Een seconde of 10 per kant is genoeg. Licht gebakken van buiten, mooi roodroze en rauw van binnen dan is die op z’n allerlekkerst.
Snijden & stylen
Snijd de tonijn in mooie dunne plakjes en leg ze op een bord met avocado en eventueel wat zeewiersalade. Tijd voor de finishing touch: strooi naar smaak Zeeuwsche Zoute Wakame over de tonijn.
Serveer & dippen
Maak je gerecht af met wat lente-ui en serveer er een schaaltje sojasaus of ponzu bij om in te dippen.
Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.
Credit header: © iStock – Proformabooks