fbpx
woensdag 8 februari 2023

Sweet Valentine Caramel Shortbread met Zeeuwsche Zoute Puur

Valentijnsdag is alweer in aantocht en wat is er nu romantischer dan het maken van een heerlijke taart voor jouw geliefde? Verras jouw Valentijn met deze Sweet Valentine Caramel Shortbread waar Zeeuwsche Zoute Puur in verwerkt is. 

Sweet Valentine Caramel Shortbread

Personen

12

Niveau

gemiddeld

Tijd

2 uur

Bereidingswijze

We beginnen met het maken van de bodem. De oven verwarm je voor op 180 °C. Terwijl de oven staat voor te verwarmen maken wij het deeg voor de bodem. Mix hiervoor 120 gram boter, suiker en een snuf Zeeuwsche Zoute Puur door elkaar totdat alle ingrediënten goed opgenomen zijn. Verspreid het deeg over een ingevette of met bakpapier beklede vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem in 20 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen. 

Tijd voor de karamelvulling van deze Sweet Valentine Caramel Shortbread. Smelt de rest van de boter en voeg vervolgens de melk en suiker toe. Zet het vuur laag en blijf roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Wanneer de suiker is opgelost, zet je het vuur weer hoger zodat de karamel kan indikken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het is belangrijk dat je blijft roeren! Bij het indikken van de karamel is het slim om de pan van het vuur te halen wanneer de karamel nog iets te dun is. Het dikt namelijk nog iets verder in wanneer het afkoelt. Giet bij de gewenste dikte de karamel over de bodem en verspreid het gelijkmatig. Zet het geheel in de koelkast zodat de karamel sneller afkoelt. Voor een extra zilte ‘touch’ kan je een klein beetje Zeeuwsche Zoute Puur over de karamel strooien. 

Wanneer ook de karamel koel genoeg is, kunnen we het derde element van dit recept maken; de chocoladetopping. Smelt hiervoor eerst de melkchocolade au bain marie. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, haal je deze kom van het pannetje kokend water af en wissel je het voor een kom met witte chocolade. Laat de witte chocolade ook smelten en druppel hier een paar druppeltjes rode kleurstof doorheen en meng goed door elkaar (Wil je een roze kleur gebruiken, doe er dan minder druppels in dan wanneer je voor rood gaat). Giet de melkchocolade over de karamel. De roze of rode chocolade gebruik je voor de decoratie van de Caramel Shortbread. Giet het in een spuitzak met kleine opening. Hiermee kan je hartjes ‘tekenen’ en teksten ‘schrijven’ over de taart. Gebruik hiervoor je creativiteit om de taart helemaal af te maken! Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.