Een recept om je vingers bij af te likken, letterlijk! Maak deze spareribs in de oven of natuurlijk lekker in de buitenlucht op de barbecue. Wij verrijken de smaken in dit gerecht met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook om de zoete tonen van de marinade te onderstrepen. Begin vroeg met het bereiden van deze spareribs, ze moeten namelijk 6 uur in de marinade liggen.
2
gemiddeld
2 uur 30 minuten
Begin met het bereiden van de marinade. Hiervoor meng je in een kom de sojasaus, hoisinsaus, basterdsuiker, rijstazijn, miso, appelsap, limoen (hier de rasp en sap van) en knoflook. Gebruik de helft van dit mengsel om de spareribs mee te marineren. Eenmaal in de marinade leg je de spareribs in een afgesloten bak in de koelkast en laat je het 6 uur rusten.
Verwarm wanneer je de spareribs gaat bereiden, de heteluchtoven voor op 150 graden Celsius. Zet vervolgens een pan op met de rest van de marinade. Dit laat je rustig opstaan zodat de saus kan indikken tot de dikte die jij wil. Hiermee smeer je straks het vlees in.
Wanneer de oven warm, is plaats je een bakje water in de onderkant van de oven. In het rooster erboven leg je de spareribs met de vleeskant naar boven. Besmeer de bovenkant eerst nog rijkelijk met de ingedikte marinade en bedek dan met aluminiumfolie. Zet dit geheel voor 2 uur in de oven. Blijf wel opletten, want om de 30 minuten kan je een extra laag marinade over het vlees smeren.
Wanneer de spareribs uit de oven komen kan je het nog een laatste keer insmeren met de marinade en serveer vervolgens met frietjes en een frisse salade. Als er nog marinade over is, kan je dit als dipsaus gebruiken.
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Fotocredit: iStock – Fudio