fbpx
woensdag 11 mei 2022

Slagerij Wisse Meliskerke | Verkooppunt

© Slagerij Wisse

In Meliskerke vind je Slagerij Wisse, deze slagerij staat bekend om de worstmakerij en de Zeeuwse specialiteiten. Bij Zeeuwse specialiteiten denken wij natuurlijk meteen aan Zeeuwsche Zoute en het is dus niet verrassend dat dit een van onze nieuwe verkooppunten is. Wat dit familiebedrijf extra bijzonder maakt is de lange geschiedenis waarover we in deze blog meer met je zullen delen. Ondanks de lange geschiedenis is de familie Wisse niet in het verleden blijven hangen, de slagerij is voorzien van de modernste apparatuur.

De geschiedenis van deze slagerij begint al in 1891, toen de Kees Wisse het familiebedrijf opstartte. Op dat moment was slachten vooral een herfst- en winterambacht en in de rest van het jaar was Kees rietdekker. Vanaf 1926 startte Kees samen met zijn zonen Janis en Jan de eerste winkel. Klanten konden langskomen in de winkel, maar de producten werden ook door een groot deel van Walcheren bezorgd met een bakfiets. Toen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de dijken door bombardementen braken kwam een deel van Walcheren onder water te staan en werd besloten om het vlees met de boot te bezorgen. Omdat het gebouw aangetast bleek door het zoute water werden de woning en winkel in 1975 volledig vernieuwd.

Sinds 2008 is de vierde generatie van de familie werkzaam in de slagerij en ook de vijfde generatie werkt momenteel al mee in het bedrijf.

Aangezien we het oude ambacht zoutzieden nieuw leven hebben ingeblazen en Slagerij Wisse zo’n lange geschiedenis kent, voelt dit als de perfecte combinatie. Sinds kort zijn alle varianten van Zeeuwsche Zoute hier dan ook verkrijgbaar. Daarnaast wordt er niet alleen Zeeuwsche Zoute verkocht, maar wordt er ook geëxperimenteerd met het maken van droge worst met ons zout!

 

Slagerij Wisse
Torenstraat 2
4365 AE Meliskerke