fbpx
donderdag 27 juni 2024

Ribeye met asperges en Zeeuwsche Zoute Puur

Zei er iemand ‘barbecueën‘? Daar zijn wij graag bij! Een van onze favoriete maaltijden om te bereiden is een mals stuk ribeye steak. Als groenten kozen wij voor asperges. Natuurlijk versterken wij de smaken graag met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper

Personen

2

Niveau

Makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Start met het op temperatuur brengen van de barbecue. Die moet 250 graden Celsius zijn wanneer je het vlees erop legt. Hou er rekening mee dat je het vlees, voordat het op de barbecue gaat, eerst 15 minuten op temperatuur laat komen. Hierdoor ben je zeker van een gelijkmatige garing van het vlees.

Snijd in de tussentijd de houten onderkanten van de asperges af en rijg asperges aan een sateprikker, zo’n 5 stuks per prikker. Zo vallen ze niet door het raster van de barbecue en kan je ze makkelijk draaien. Maak ook een mengsel van olijfolie, knoflook en een snuf Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Smeer hiermee de asperges in.

Wanneer de ribeye 15 minuten op temperatuur is gekomen, leg je het vlees op de barbecue. Laat het vlees aan beide kanten voor 1,5 tot 2 minuten garen. Je krijgt dan een medium-rare stuk vlees. Wil je het meer medium, laat het dan iets langer liggen. Haal het vlees van de barbecue, leg het in aluminiumfolie, bestrooi beide kanten met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper. Laat dan het vlees voor 10 minuten rusten voor je het opeet. Zo bewaart het goed de sappen, extra lekker dus!

Terwijl de barbecue afkoelt naar zo’n 150-180 graden Celsius leg je de asperges erop. Rooster ze zo’n 3 minuten per kant. Deze kan je meteen serveren. Eventueel nog besprenkelen met wat citroensap.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Fotocredit: iStock-grandriver