fbpx
woensdag 18 januari 2023

Ravioli met paddenstoelen en salie

Inspiratie nodig voor het avondeten? Dan helpt dit vegetarische ravioli recept je uit de brand. Dit pastagerecht met Zeeuwsche Zoute Puur kan je namelijk binnen 15 minuten op tafel zetten. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Personen

2

Niveau

makkelijk

Tijd

15 minuten

Bereidingswijze

Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de ravioli toe. Houd hiervoor de gebruiksaanwijzing van de verpakking aan.

Snijd ondertussen sjalotjes fijn en de paddenstoelen in dunne plakjes. Verhit de roomboter in een pan en fruit hier de sjalotjes in aan. Voeg na 2 minuten de champignons en blaadjes salie toe. Voeg nu naar smaak de citroensap, witte wijn azijn, peper en Zeeuwsche Zoute toe. Rooster ondertussen in een andere pan de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Let wel goed op, de pijnboompitten verbanden namelijk erg snel.

Giet de ravioli af en meng dit door de saus. Schep de ravioli in diepe borden. Rasp de parmezaanse kaas en strooi dit samen met de pijnboompitten over de raviola. Buon Appetito!

Benieuwd naar een ander lekker vegetarisch recept? Probeer deze gegrilde bloemkool eens!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

 

Credit: Istock – Olga Mazyarkina