fbpx
woensdag 4 november 2020

Rabarbertaart met Zeeuwsche Zoute

Wat is er nu fijner dan na een herfstwandeling opwarmen onder het genot van een kop thee en een goed stuk taart? Wat ons betreft niets! Daarom vandaag een recept voor een – al zeggen we het zelf – overheerlijke taart. Helemaal in lijn met de herfstwandeling maken we deze taart ook met een typische herfstgroente: rabarber! Deze versie met kardemom (en natuurlijk Zeeuwsche Zoute) geeft de taart net dat beetje extra pit. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Personen

8

Niveau

makkelijk

Tijd

70 minuten

Bereidingswijze

Om dit recept te maken heb je de volgende keukenspullen nodig: een springvorm van 24 centimeter, een snijplank, koksmes, beslagkom, garde, spatel en keukenmachine (of mixer).

  • Zorg er allereerst voor dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor naar 180 graden.
  • Meng de bloem, het bakpoeder, het kardemomzaad en een snuf Zeeuwsche Zoute in een beslagkom met de garde.
  • Doe de roomboter, 170 gram van de kristalsuiker en alle vanillesuiker in een keukenmachine en klop het luchtig. Na 2 minuten voeg je het ei toe en meng je het tot het een gladde en luchtige massa is.
  • Schep vervolgens het mengsel van bloem erdoor op een lage stand. Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng het geheel tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm.
  • Strooi de stukken rabarber over het beslag en bestrooi het geheel met de overgebleven kristalsuiker.
  • Schuif de springvorm in de oven en bak de taart 10 minuten lang op 180 graden. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur tot 150 graden. Hierna moet de taart nog 40 minuten in de oven, tot hij een goudbruine kleur heeft gekregen.
  • Haal hem vervolgens uit de oven en laat hem afkoelen terwijl hij in de vorm zit. Strooi er nog een paar Zeeuwsche Zoute kristallen overheen om de taart een extra smaakboost te geven.

Als de taart afgekoeld is, is hij ready to eat! Yes! Deze taart smaakt extra lekker als je er nog wat geschaafde amandelen en poedersuiker overheen strooit.

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!