fbpx
vrijdag 25 september 2020

PZC schrijft artikel over Zeeuwsche Zoute

De Zeeuwse krant en nieuwsplatform, Provinciaalse Zeeuwse Courant (PZC), publiceerde afgelopen week een heel leuk artikel over Zeeuwsche Zoute en het reilen en zeilen in de zoutfabriek.

Journalist Esme Soesman was op bezoek in de zoutziederij en schreeft een leuk artikel over haar kijkje achter de schermen. Ze is enthousiast over ons zout: “Zelfs voor de niet-kenner is het te proeven. De Zeeuwsche Zoute is een klasse apart.” Ook vertelde Christian over de toekomstplannen voor Zeeuwsche Zoute: “Op dit moment produceert de Bruse zoutziederij rond de driehonderd kilo per maand. Uiteindelijk hoopt Clerx zo’n drieduizend kilo per maand te kunnen maken. Duurzaam én circulair. ,,Want ook het water valt opnieuw te gebruiken.” De zoutmaker hoopt dat over een paar jaar te doen in een eigen fabriek in de haven van Bruinisse. Met een bezoekerscentrum, waarin mensen via een glazen wand de zoutzieders aan het werk kunnen zien.”

Het hele artikel kun je hier lezen.