dinsdag 16 juni 2020
Portobello gevuld met krab
Heb je wel eens een gevulde portobello gegeten? Zo lekker! 10 minuten werk, 20 minuten in de oven en genieten maar. Het mengels van surimi sticks, gesmolten kaas en de vlezige portobello combineren fantastisch. Strooi er nog een beetje Zeeuwsche Zoute Puur over en jouw voedzame voor- of bijgerecht is klaar.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC
- Borstel de portobello’s schoon
- Snipper de ui. Snijd de bosui in ringetjes en de rode peper in kleine stukjes. Houd je van pittig eten? Laat dan de zaadjes zitten, deze zorgen voor extra pittigheid!
- Fruit de gesnipperde ui en rode peper in olie
- Voeg een handje broodkruim, gehakte bieslook, bosui en fijngesneden surimi sticks toe
- Verwijder de steel van de portobello’s en bestrijk de hoed rondom met olie
- Leg de portobello’s in een ingevette ovenschaal en vul met het krabmengsel
- Bestrooi elke gevulde champignon met een beetje Parmezaanse kaas en Zeeuwsche Zoute Puur
- Bak 5 tot 20 minuten in de oven
Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.