fbpx
woensdag 1 april 2020

Popcorn met zeezout

Wat is er nou lekkerder dan een zelfgemaakte snack bij een avondje Netflixen? In het blog van vandaag lees je hoe je overheerlijke zelfgemaakte popcorn kan maken en hoe je deze nog lekkerder maakt met een vleugje Zeeuwsche Zoute!

Personen

2

Niveau

gemiddeld

Tijd

15 min.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een koekenpan en doe hier de rozemarijn bij. Zodra dit gesmolten is laat je dit nog even pruttelen zodat het mengsel goed kan mengen.
  • Pak een koekenpan met doorzichtige deksel en doe hier een scheutje zonnebloemolie in.
  • Voeg de losse maïskorrels toe in de koekenpan met zonnebloemolie, zet daarna de deksel op de pan. Als de deksel geen stoomgaten heeft, zorg er dan voor dat er een klein kiertje open blijft waardoor de stoom kan ontsnappen. De maïskorrels beginnen vanzelf te poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Zodra het poppen van de korrels weer langzamer gaat draai je het vuur uit. Schud tijdens het poppen af en toe goed met de pan (houd je hand uiteraard op het deksel).
  • Haal de popcorn uit de pan en doe deze in een ruime schaal. Voeg hierbij het mengsel van boter en rozemarijn. Voeg voor extra smaak een vleugje zeezout toe en meng dit met elkaar zodat elke korrel bedekt is met het mengsel.
  • Zet je favoriete film op en genieten maar!