fbpx
woensdag 19 juli 2023

Pommes Youpes | Restaurant

Bij ‘bar friture’ Pommes Youpes staan authenticiteit en pure smaken centraal. Met een regionaal, eerlijk en verantwoord assortiment verwelkomt eigenaar Joep Blokland je graag in zijn bijzondere zaak. Een product als Zeeuwsche Zoute past natuurlijk perfect bij een restaurant waar eerlijke streekproducten centraal staan!

De verse ambachtelijke frieten zijn een echte traktatie. Elke week worden de aardappelen rechtstreeks bij de boer gekocht. Ze worden zorgvuldig met de hand gewassen en in de perfect grootte gesneden. De gesneden frietjes worden ondergedompeld in olie en rustig gedroogd. Na het voorgaren op lagere temperatuur gedurende enkele minuten, wordt de friet minstens een half uur met rust gelaten. Daarna worden ze op hoge temperatuur gebakken tot ze heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen zijn. Het verschil proef je gegarandeerd!

Uiteraard hoort er bij de friet ook een smakelijke snack. De croquettes met trappistenkaas, huisgemaakte stoof en de bitterballen met risotto en truffel zijn onze favorieten, maar er is volop keuze als je trek hebt in iets anders. Verder is er een ruime keuze in lokale bieren en lekkere wijnen om je culinaire ervaring helemaal af te maken.

Pommes Youpes
Grote Markt 9
4611 NR Bergen op Zoom