fbpx
donderdag 1 juni 2023

Pecan-dadel snacks met Zeeuwsche Zoute Puur

Soms heb je gewoon zin in chocolade! Deze pecan-dadel snack is heerlijk bij een verse thee of wanneer je trek hebt in de middag. Deze zoete snack is een gezondere optie en ook nog eens heel lekker! Extra lekker zijn de vlokken Zeeuwsche Zoute Puur die je eroverheen strooit voor een smaakboost. 

PecanDadelSnackZZPUUR-iStock-Manuta

Personen

12

Niveau

makkelijk

Tijd

15 minuten + 3 uur wachten

Bereidingswijze

Start met het smelten van de chocolade. Dit doe je au bain-marie, wat betekent dat je de chocolade in een pan doet die in een grotere pan hangt met kokend water. Op die manier wordt de warmte beter verdeeld en smelt de chocolade niet te snel.

Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de pecannoten en dadels toe aan de pan. Schep door en maak met twee lepels rotsjes van dit mengsel en leg die op een met bakpapier bedekt bord. Verdeel optioneel een klein beetje notenpasta over de rotsjes. Top de snack af met korrels Zeeuwsche Zoute Puur voor een extra smaaksensatie.

Zet het bord met de pecan-dadel snacks weg in de koelkast. Na 3 uur is de chocolade hard geworden en kan je ervan genieten.

Eet smakelijk!

 

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.

Credit header: iStock – Manuta