fbpx
woensdag 27 januari 2021

Pasta met zelfgemaakte pesto en Zeeuwsche Zoute

We hebben dit keer weer een heerlijk recept die gemakkelijk te maken is. Geniet van een pasta met zelfgemaakte pesto. Verfijn het recept met onze heerlijke Zeeuwsche Zoute Puur. 

De pasta pesto kan al binnen 30 minuten bij jou op tafel staan. Ideaal als je even geen tijd of zin hebt om te koken maar wel wilt genieten van een heerlijke maaltijd.

Zeeuwsche Zoute Puur en de andere varianten bestel je via de webshop.

Pasta Pesto met Zeeuwsche Zoute

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 minuten

Bereidingswijze

Pasta koken

Begin met het gaar koken van de pasta. Houd hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking aan. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin.

Pesto maken

Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken en pers de knoflook. Stop de blaadjes basilicum in een keukenmachine of blender en voeg hierbij de Parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitten, knoflook en een scheut olijfolie extra vierge toe. Voeg naar smaak ook de peper en Zeeuwsche Zoute Puur toe. Pulseer tot er een smeuïge pesto is ontstaan. Breng eventueel op smaak met een beetje citroensap en extra peper en Zeeuwsche Zoute Puur.

Opmaken

Meng de pasta goed samen met de pesto. Halveer de cherrytomaten en leg deze op de pasta pesto. Bestrooi de pasta met extra geraspte Parmezaanse kaas en de overgebleven pijnboompitten. Scheur de mozzarella in stukjes en leg dit over de pasta heen. Eventueel kan je nog losse basilicum blaadjes ter garnering toevoegen.

Smullen maar!

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Stuur een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst!

© Recept en beeld: Sanseefotografie.nl

Pasta Pesto bovenaanzicht