fbpx

Waarom is ons zout duurder?

Waarom ons zout duurder is? Die vraag krijgen we vaak. Het antwoord is heel eenvoudig, de grootste reden dat ons zout meer kost dan veel andere merken, is omdat de manier waarop we het maken meer kost. Maar daar krijg je dan wel een unieke smaakbeleving en een puur en eerlijk product voor terug.

Even een paar redenen waarom ons zout duurder is…

  • We filteren ons zout op microplastics en andere verontreiniging om een zo’n puur mogelijk product te maken. Daarbij verschilt onze manier van produceren wezenlijk van het maken van zout in zoutpannen in de openlucht.
  • Tijdens het productieproces halen we zoveel als mogelijk het calcium uit het water. Calcium zorgt namelijk voor een bittere nasmaak. Door het calcium er zoveel mogelijk uit te halen krijgt Zeeuwsche Zoute zijn unieke smaak. Dit proces is arbeidsintensief, maar wij gaan alleen voor het allerbeste resultaat.
  • We gebruiken alleen zuiver Oosterschelde zeewater om ons zout te maken. We kopen geen zout in en voegen er niets aan toe.
  • Om de mooie vorm en structuur van onze zoutkristallen te behouden, oogsten we elke dag met de hand kristal uit onze ondiepe zoutbassins.
  • Voor onze melanges kopen we altijd lokale ingrediënten van de beste kwaliteit om te mengen met ons zout.
  • We produceren ons zout zoveel mogelijk met pure en hernieuwbare energie van Zeeuwse windmolens. Elk jaar willen we onze CO2-voetafdruk verkleinen voor elke kilogram die we produceren.
  • Het meeste zeezout wordt buiten met machines geoogst. Wij oogsten ons zout ambachtelijk en met de hand, zodat we de allerbeste kwaliteit kunnen garanderen.

Overtuigd? Bestel dan het mooiste zout wat de Oosterschelde te bieden en met liefde en vakmanschap gemaakt is via onze webshop.