donderdag 4 december 2025

Ovenschotel met pompoen, salie en geitenkaas

Als de dagen korter worden en de lucht frisser, is dit zo’n gerecht waar je vanzelf warm van wordt. Deze ovenschotel met pompoen, salie en geitenkaas is simpel om te maken, maar zit vol smaak. De zachte pompoen en romige kaas krijgen net dat beetje extra door een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook: subtiel zoet, hartig en vol umami. Perfect voor een avond waarop je iets bijzonders wilt eten, zonder al te veel gedoe.

Personen

4

Niveau

Gemiddeld

Tijd

1 uur (inclusief oventijd)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rooster ze 20 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.

  • Fruit ondertussen de ui in een pan tot hij glazig is. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper.

  • Schep de geroosterde pompoen en de roomsaus door elkaar in de ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover en leg de salieblaadjes bovenop.

  • Bak de schotel nog 25 minuten tot hij goudbruin en licht krokant is.

  • Strooi er vlak voor het serveren een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook over voor een diepe, hartige smaak met een vleugje zoetigheid.

Serveertip:
Met een frisse salade of een stuk stevig brood.

Sta jij graag in de keuken en heb jij ook een favoriet recept waar Zeeuwsche Zoute goed bij past? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.