fbpx
vrijdag 1 oktober 2021

Nieuwe smaakvariant – Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Aan het begin van het jaar lieten we je al kennismaken met twee nieuwe zoutsmaken: Zeekraal en Wakame. Vandaag zijn we verheugd om weer een nieuwe smaak met je te delen! Dit keer lanceren we Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook, een variant waarbij ons zout is gecombineerd met gefermenteerde zwarte knoflook. 

Smaak
Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook is perfect voor smaakcombinaties waarin een zachte zoute smaak gewenst is, gecombineerd met de zoete toon die de zwarte knoflook kan geven. Deze nieuwe smaakmaker is de ideale partner van sauzen bij gerechten met kip of groente. Maar ook bij vlees en salades komt deze zoete toevoeging uitstekend tot zijn recht. Naast de volle smaak, voegt de zwarte knoflook ook een heerlijke geur toe aan je gerecht.

Zwarte knoflook Zwarte knoflook wordt geproduceerd door de standaard witte knoflookbol door middel van een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces te fermenteren in enkele weken. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine – die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. 

Ben jij benieuwd naar onze nieuwe zoutvariant? Zeeuwsche Zoute Zeekraal is op dit moment verkrijgbaar in een glazen pot waar 100 gram van het product in zit. Het glazen potje geeft de mogelijkheid om het zout handig in te bewaren. Je kan de nieuwe smaak bestellen via onze webshop.

© Beeld header: Jan-Kees de Meester