fbpx
dinsdag 16 februari 2021

Nieuwe smaakvariant – Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Zeeuwsche Zoute Zeekraal - Jan-Kees de Meester

Na een eerdere lancering van de zoutsmaak Wakame aan het begin van dit jaar, introduceren wij aan jullie nu ook Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Deze combinatie van ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde maken wij met zeekraal dat wordt geteeld door de Zeeuwse ondernemer ‘Zeeuws Zilt’. 

Smaak
Zeeuwsche Zoute Zeekraal is de tweede variant in ons assortiment waarbij het zout wordt gecombineerd met een ander ingrediënt. Doordat de zeekraal actief zout uit het water opneemt, krijgt het de zilte smaak. Ook zit het plantje boordevol vitaminen die zijn opgenomen uit het zeewater. Hierdoor ontstaat een uniek product dat perfect is voor smaakcombinaties waarbij je graag een zoute smaak wilt combineren met het ziltige van de zee. Deze excentrieke variant is een echte toevoeging aan bijvoorbeeld kabeljauw, een eiergerecht, een salade of een heerlijke steak tartaar. 

Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Zeekraal
Wij houden van korte ketens, dus ook voor de zeekraal werken wij samen met een onderneming die zijn oorsprong vindt in Zeeland, namelijk Zeeuws Zilt. Deze zoutvariant is wederom een 100% Zeeuws product. Het plantje groeit van oorsprong in het overgangsgebied van zout water en land, ook wel ‘schorren’ genoemd. Zeeuws Zilt bootst deze omgeving na waardoor zij in staat zijn om zelf de zeekraal te kweken. Dit product is het enige zeezout met Zeeuwse zeekraal dat volledig gemaakt is met grondstoffen uit Zeeland, dit maakt deze variant uniek en je zal blij verrast zijn door de verfijnde, ziltige smaak. 

Zeekraal van dichtbij

Ben jij benieuwd naar onze nieuwe zoutvariant? Zeeuwsche Zoute Zeekraal is op dit moment verkrijgbaar in een glazen pot waar 100 gram van het product in zit. Het glazen potje geeft de mogelijkheid om het zout handig in te bewaren. Je kan de nieuwe smaak bestellen via onze webshop. Ook is deze variant al te koop bij De Oosterscheldeboer, Vishandel van Beveren, Triton Mosselen en Vleeschhouwerij Verburg.

© Beeld header: Jan-Kees de Meester