dinsdag 19 mei 2020
Mandarijnen met chocolade en zeezout
Deze lekkere combinatie van zout en zoet dient als een perfect toetje of tussendoortje. Als een symfonie werken de verschillende smaken samen voor een heuse smaakexplosie. Het sappige van de mandarijn tegen de verrassende knisperende effect van het zeezout en de sterke smaak van de chocolade, deze moet je proeven!
Bereidingswijze
- Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
- Pel de mandarijnen en verdeel ze in stukjes.
- Crush de nootjes extra fijn
Tip: leg de nootjes in een theedoek en vouw deze dubbel. Rol er vervolgens over heen met een deegroller.
- Doe de chocoladedruppels in een magnetronbestendige kom en smelt ze voor ongeveer 30 seconde (tenzij anders vermeld op de verpakking).
- Roer de chocolade goed door tot dat hij helemaal gesmolten is.
- Dip een helft van de mandarijn stukjes in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Sprenkel vrijwel direct het zeezout en de nootjes over de stukken, voordat de chocolade gestold is.
- Wanneer je alle stukjes in de chocolade hebt bedekt en getopt hebt met het Zeeuwsche Zoute laat je ze ongeveer 10 minuten stollen in de koelkast.
Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.