Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn! Dat bewijst dit recept dat in een handomdraai op tafel staat. Deze makreeldip is heerlijk van smaak en past perfect bij de borrel op een geroosterde ciabatta, toastje of rijstwafel. Kies voor kwaliteit en haal een vers gerookte makreel bij de lokale viswinkel. In dit recept wordt onze smaakverrijker Zeeuwsche Zoute Puur gebruikt.
6
makkelijk
15 minuten
Begin met de gerookte makreel: snijd deze doormidden en haal de graten eruit (bekijk deze video om te zien hoe je het makkelijkst een makreel schoonmaakt). Doe de makreel in de blender of keukenmachine. Voeg hier de knoflook en rode ui aan toe. Zet de blender aan en ga door tot er een wit mengsel is ontstaan. Er mogen nog wat stukjes in zitten. Dit geeft de dip een extra bite. Mocht je geen blender hebben, gebruik dan een vork om de makreel klein te maken en de knoflook en rode ui erdoor te mengen.
De volgende stap is het samenvoegen van het witte makreelmengsel met de tomatensaus in een koekenpan. Roer goed door en verwarm op laag vuur. Verkruimel hier een half bouillonblokje overheen. Blijf roeren tot er een dik mengsel ontstaat. Haal de pan dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Breng nu de dip op smaak met gedroogde oregano, cayennepeper, Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper en verse peterselie. Top de dip af met Zeeuwsche Zoute Puur.
De dip is nu klaar. Serveer op een ciabatta, toastje of rijstewafel. Eet smakelijk!
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het ons weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort terug. Uiteraard mag je ons ook op Instagram taggen of een privébericht sturen.
Credit header: iStock – Sebalos