fbpx
dinsdag 12 mei 2020

kip met gegrilde groenten en krieltjes

Koken voor vrienden of familie is niet altijd makkelijk. Je wilt iets wat lekker is, iets wat makkelijk te maken is en er ook nog een beetje mooi uit ziet om te serveren. Dit is een heerlijk gerecht wat je gemakkelijk kan maken van restjes van voorgaande gerechten, zo ben je ook nog eens bezig met minder voedsel te verspillen.

Recept: @SanseeFotografie

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

30 min

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven
  • Snijd vervolgens de courgette in plakken, de paprika in reepjes, de cherrytomaten door de helft, de ui in dikke ringen en schil de wortel in dunne plakjes
  • Leg de gesneden groenten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en een klein beetje peper en Zeeuwsche Zoute
  • Schuif de bakplaat met de groenten in de oven en laat de groenten grillen totdat ze zacht zijn en een donker randje krijgen. Keer daarna de groente om zodat ze aan alle kanten goed kunnen grillen. Let op! Elke oven heeft een andere grill, blijf er daarom bij om de groentes in de gaten te houden
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe er ongeveer 1 eetlepel olijfolie in. Als de olie heet is leg je de kipfilets erin. Laat ze op hoog vuur een bruine kleur krijgen zodat je filets een lekker knapperig korstje hebben. Draai het vuur daarna lager om de kipfilets nog even goed door te laten garen. De kip moet van binnen heet aanvoelen en een zachtroze kleur hebben. 
  • Bereid ondertussen de krieltjes zoals benoemd wordt op de verpakking in een aparte koekenpan
  • Snijd de kipfilet in stukken en verdeel samen met de groente en de krieltjes over de borden
  • Sprenkel de peterselie over de gerechten
  • Voor extra smaak kan je nog een klein beetje peper of Zeeuwsche Zoute toevoegen aan je gerecht

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.