fbpx
donderdag 24 september 2020

Luuks Brood & Patisserie | Zeeuwsche Zoute verkooppunten

Foto: Luuks Brood & Patisserie

In deze rubriek lichten we iedere keer een verkooppunt van Zeeuwsche Zoute uit omdat we zo blij zijn dat zij onze producten verkopen. Door deze bijzondere plekken uit te lichten hopen we je te inspireren met al de andere heerlijke, leuke of mooie producten die zij verkopen naast ons zout. Deze keer is bakkerij Luuks Brood & Patisserie uit Middelburg aan de beurt. 

Luuks Brood & Patisserie is een kleine ambachtelijke bakkerij. Dit zie je direct bij binnenkomst door hoe er in de open bakkerij op traditionele wijze gebakken wordt. Al het lekkers dat de bakkerij verkoopt worden vers gemaakt en gebakken op locatie. Daarnaast kun je in de bakkerij genieten van een heerlijk ontbijtje, lunch, koffie, thee of een ander drankje met een lekkernij. En, vergeet voor je weer de deur uit loopt niet om een potje Zeeuwsche Zoute puur en/of gerookt aan te schaffen.

Het brood wordt bij deze bakkerij gebakken zoals dat vroeger al gebeurde, met als basis: meel, water en zout. Om het brood te laten rijzen wordt desem gebruikt; een mengsel van meel en water dat wordt gefermenteerd. Omdat er desem gebruikt wordt in plaats van (bakkers)gist heeft het deeg een langere rijstijd nodig waardoor de bloem of het meel de kans krijgt om de lekkerste smaak te ontwikkelen. Nog een leuk weetje: desembrood is beter verteerbaar dan gistbrood, dus je lichaam kan de gezonde stoffen uit het brood beter opnemen.

Zelf een bezoekje brengen? Dit zijn de adresgegevens:

Luuk’s Brood & PatisserieBekijk locatie op kaart
Plein 1940 15
4331 LG Middelburg

Alle verkooppunten van Zeeuwsche Zoute vind je hier!