Voor wie denkt dat je restaurantwaardige gerechten zelf niet kan maken, hebben we vandaag dé oplossing. Met dit recept, samengesteld door chef-kok Kees Visser van restaurant Cristo in hotel Mondragon in Zierikzee, kan je erop rekenen dat je een heerlijk voorgerecht op tafel neerzet! Geniet van gebakken little gems (baby romaine sla) met Hollandse garnalen, zoetzure sjalotten, zelfgemaakte gepofte knoflookcrème én onze nieuwste soort zout Zeeuwsche Zoute Wakame!
4
gemiddeld
45 minuten
Snijd de little gems in de lengte doormidden. Smeer deze daarna in met olijfolie en Zeeuwsche Zoute Wakame. Bak het hierna in een koekenpan of grillpan op gemiddeld vuur mooi bruin.
Voor deze stap heb je de volgende ingrediënten nodig:
Meng de ingrediënten door elkaar en dresseer bovenop de gebakken little gems.
Nu heb je het volgende nodig:
Snijd de sjalotjes in ringen. Breng de azijn aan de kook en voeg de sjalotringen toe. Laat daarna afkoelen in de azijn en dresseer bovenop de garnalen.
Tijd voor de laatste stap:
Pof de knoflook met een beetje olijfolie op 160 graden in de oven gedurende ongeveer 12 minuten. Laat hierna afkoelen en draai het fijn in bijvoorbeeld een keukenmachine of met een staafmixer samen met de crème fraîche en de mayonaise. Breng op smaak met Zeeuwsche Zoute en spuit dotjes bovenop de garnalen.
Maak het gerecht eventueel af met zeekraal en tuinkers.
Eet smakelijk!
Heb jij een lekker recept met Zeeuwsche Zoute dat de rest van de wereld ook moet kennen? Stuur deze dan in via info@zeeuwschezoute.nl en wie weet vind je jouw recept terug op onze blog!