Kruidige zalmfilet uit de oven | Zeeuwsche Zoute
donderdag 16 april 2020

Kruidige zalmfilet uit de oven

Zalm. Het is niet alleen lekker, het is ook nog eens makkelijk te bereiden en het ziet er mooi uit! Met onze Zeeuwsche Zoute haal je nog meer smaak uit dit lekkere visgerecht.

Dit recept is uitermate geschikt om te maken met onze Gerookte variant, omdat deze supergoed combineert met zalm (en uiteraard ook andere vissoorten). Support net als wij de lokale winkeliers en voedselproducenten en koop je stuk zalm bij de visboer! Deze is vaak ook van een stuk betere kwaliteit en dus ook een stuk lekkerder dan de vis die je in de supermarkt vindt.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

60 min.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg hier de zalm in en sprenkel ook nog wat olijfolie over de zalm zelf.
  • Strooi peper, zout, venkelzaad, paprikapoeder en Zeeuwsche Zoute over de zalm om de smaak echt goed naar voren te laten komen.
  • Snijd een takje peterselie en de twee takjes dille fijn en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Zorg dat alle kanten van de zalm goed bedekt zijn door alle kruiden en specerijen.
  • Halveer de citroen en leg beide helften in de schaal. Het is het lekkerste als het vruchtvlees tegen de zalm aanligt.
  • Laat het geheel 15 minuten marineren.
  • Bak de zalm 20 minuten in de oven, of tot de zalm net gaar is.
  • Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm.
  • Haal de zalm uit de ovenschaal, snijd in 4 gelijke stukken en serveer!

Tip! Wil je nog iets bij de zalm serveren? Maak dan aardappels uit de oven. Superlekker en heel makkelijk. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld voorgegaarde krieltjes (houd ongeveer 150 gram per persoon aan) of kook een paar aardappels even kort en zet ze daarna in de oven. De aardappelen moeten vaak wel langer in de oven dus zet deze iets eerder dan de zalm erin.

Ken jij een recept waar Zeeuwsche Zoute perfect bij zou passen? Deel het met ons en wie weet wordt het binnenkort in onze blog geplaatst! Neem contact op met de redactie via info@zeeuwschezoute.nl.