fbpx
maandag 11 november 2019

Koekjes met Zeezout en chocolade

Dat zout en zoet goed samengaan moge duidelijk zijn. Ook zo dol op deze combinatie? Probeer dan eens deze witte chocoladekoekjes met zeezout.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

45 min

Bereidingswijze

Zorg dat alle koude ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint met het maken van het koekdeeg. Start met het romig kloppen van de suikers en de boter. Vervolgens mag hier de eidooier bij en klop je het geheel nogmaals totdat ook het ei goed is opgenomen. Maak ondertussen wat kleine blokjes van de reep chocolade. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel en kneed dit kort.

Voeg vervolgens de blokjes witte chocolade en een flinke schep Zeeuwsche Zoute toe aan het deeg. Kneed het deeg nogmaals en rol het tot een plak om het koelproces sneller te laten verlopen. Leg het deeg nu voor een uur in de koelkast zodat het zijn vorm mooi behoudt tijdens het bakken. Na een uur kun je het deeg uit de koelkast halen en verwarm je de oven voor op 180 graden. Het deeg verdeel je in zo’n 15 gelijke balletjes.

Druk deze balletjes een klein beetje plat, tot je een ronde koek van zo’n 1,5 centimeter hebt gevormd. De koekjes met witte chocolade en zeetzout kunnen nu voor zo’n 20 minuten in de oven.