Knolselderijsoep met geroosterde mais en Zeeuwsche Zoute Gerookt
dinsdag 5 mei 2020

Knolselderijsoep met geroosterde mais en Zeeuwsche Zoute Gerookt

Vandaag een wel heel bijzonder recept van The Lemon Kitchen waar je vast nog nooit eerder kennis mee hebt gemaakt. Een knolselderijsoep met geroosterde mais en Zeeuwsche Zoute Gerookt. Deze bijzondere combinatie geeft de soep een lekkere bite en smaak. Serveer deze heerlijke soep als lunch of voorgerecht. Smakelijk eten!

Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door een foto te plaatsen op Instagram en ons (@ZeeuwscheZoute) en The Lemon Kitchen (@thelemonkitchennl) er in te taggen.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

45 min.

Bereidingswijze

  • Verwijder de buitenkant van de knolselderij.
  • Snijd de knolselderij in dunne plakken en daarna in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Rooster deze met olijfolie, een snufje zout en de zeste 10 minuten in de antiaanbakpan.
  • Zet een soeppan met wat olie op middelhoog vuur en voeg hier de geroosterde knolselderij aan toe. Schenk de groente bouillon erbij en laat het geheel minimaal 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
  • Mix alles met de staafmixer totdat het een redelijk gladde soep is geworden en laat die op een laag vuur staan.
  • Voeg nu het sap van de citroen toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de helft van de room erbij en roer door elkaar.
  • Kook de mais ongeveer 15 minuten. Laat hem uitdampen en rooster hem rondom in een grillpan, totdat een verkleuring zichtbaar is. Snijd de maiskorrels van de kolf af.
  • Schenk de soep in de kommen, schenk er in elke kom een scheutje room overheen en garneer met de geroosterde maiskorrels.
  • Strooi als smaakmaker nog wat gerookt zout (van Zeeuwsche Zoute) over de soep en gebruik de handrasp om er nog wat citroenzeste overheen te raspen. Ook lekker en mooi met een beetje tuinkers en/of bieslook.

 

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen. In dit informatieve kookboek staat de biologische citroen centraal als smaakmaker en basisingrediënt in de keuken.