Kip citroen met zeezout | Zeeuwsche Zoute

Kip citroen met zeezout

Kip staat bij ons wekelijks op het menu. En dan is een beetje variatie altijd wel wenselijk. Deze kip met Zeewsche Zoute heeft een heerlijk frisse smaak, die het ook top doet op de BBQ. Lekkere salade erbij, een gepofte of gebakken aardappel en klaar ben je.

Personen

4

Niveau

makkelijk

Tijd

50 minuten

Bereidingswijze

Maak een marinade van het sap en de rasp van 1 citroen, peper, olijfolie, tijm, rozemarijn en het uitgeperste teentje knoflook. Snijd de andere citroen in parten. Marineer de kip en parten citroen minimaal een half uur. Langer mag ook.

Verhit een gril op hoog vuur. Bestrooi de kip flink met Zeeuwsche Zoute en leg de kip in de grillpan. Leg de parten citroen ernaast, zodat ook deze een mooie kleur krijgen. Draai de kip halverwege om, zodat deze een mooie kleur aan beide kanten krijgt en goed gaar wordt. Bestrooi met wat gesneden peterselie. Serveer met een salade en gepofte aardappel en niets meer aan doen.